Több százezer mag elszórva.

Legyen zöldebb a világ!

2017. április 02. - bogar.mark

palanta_1.JPG

Minden a Lehel piacon kezdődött, vagyis nem(!), a történetünk egy része kezdődött a piacon. Hogy kicsit tisztázzam a tyúk vagy a tojás kérdést, a mi esetünkben elsőnek a chilifarm volt (azaz tojás), majd jött a karmikus találkozás a Lehel piaccal (tyúk). Épp andalogva ültem a jobbomon nagyon finom házi szörpökkel foglalkozó csodás stand mellett, balomon pedig különféle fafaragások. Lajos bá-tól jobb szomszédot kívánni se kívánhatna senki. Az öreg hihetetlen történetekkel és nagyon jó humorral megáldott ember, habár rendszeresen rá járt a kóstoltató ropira, majd a tökmagra, ami egyébként chilis volt. Szóval nagyjából már vágod a helyzetet, egy csütörtöki nap, Budapest, Váci út, csendes ebédidő, okos telefon mindjárt lemerül, majd jön egy cikk a közösségi oldalon. Nos, ez a cikk nem volt más, mint: 

kepkivagas.PNG

 

Gondoltam elmentem és majd, ha este a szállásra érek elolvasom. Nem így történt, cikk megnyit, elolvas, facebookon rákeres Annára, ismerősnek jelöl, telefon letesz. Mobil akkumulátora 5%-on. Nem kellett sok jött is egy üzenet, de mivel 5%-on voltam, próbáltam visszafogni magam, fejemben az óva intés "ha most lemerülsz és nem lesz jó az autós töltő, amit vásároltál akkor soha nem jutsz el az Akácfa utca 57-hez". Nem sikerült. Elolvastam, Anna írt. Picit furán jött ki a helyzet, de ez már így alakult. Rövid bemutatkozás, boldogság, Anna rohan riportot adni telefon letesz. Innentől pedig mondanom sem kell, sikeres volt a megkeresés. Szerencsére a mag készletünk bőséges, és mivel nagyon bejött ez a kezdeményes, hezitálás nélkül csatlakoztam. Amit Annáról és a  PlantTogetherről tudnod kell.

A PlantTogether egy olyan közösség, ahol  virtuálisan és személyesen is együtt vetünk, ültetünk, palántázunk és takarítjuk be a természet adta jóságokat. Nem kell kertésznek lenned, sem többhektáros földet birtokolnod ahhoz, hogy a csapat tagja légy! Elég 3-4 mag, pár marék jó föld és gondoskodó szeretet, hogy megtapasztald az élet egyik legcsodálatosabb érzését.

cats_3.jpg
Az első magvetős buli Március 25-én volt, Budapesten a DIP Design kézműves vásár kellős közepén. Ahol Anna személyesen várta az érdeklődőket magokkal, palántafölddel, tanácsokkal és a közös magvetés élményével. Az esemény teljesen ingyenes volt, csak annyit kellett tenni, hogy az esemény facebook oldalán egy "ott leszek" gomb kattintásával jelezted részvételi szándékod, hisz ez alapján került kiszámításra a magvetéshez kellő földmennyiség. A chili magokat természetesen mi biztosítottuk. Küldtünk 3 félét is, az enyhén csípős Jalapenot a közepesen erős Cayennet és a brutál metál erősségű Trinidad Moruga Scorpion chilit, amit csak gumikesztyűben volt javallott vetni. Ezeken kívül csatoltunk pár tasakot mindenféle különleges paradicsommaggal töltve. Ezúttal szeretném jelezni, hogy a következő eseményre biztosítani fogunk 200 db 9-es méretű cserepet, a színt egyelőre még nem tudjuk elárulni, de valószínű, hogy fekete vagy barna lesz és természetesen jó minőségű palántaföldet! dsc_9621_1.JPG

P Ó T V E T É S ! 

Az esemény: PlantTogether pótvetés -Budapest

Ha lemaradtál a március 25-i magvetésről, ne búsulj! Április 8-án - az online megmozdulás részeként - Budapesten a DIP Design kézműves vásár kellős közepén személyesen várlak magokkal, palántafölddel, tanácsokkal és a közös magvetés élményével! 

(A chili mentes ültetés)

dsc_3461.JPG

Az eseményhez, ha jól informáltak 250 felnőtt és több óvoda csatlakozott már. Brutális mekkora az érdeklődés éééééééés ez nagyon jó! Egyszerre vagyunk boldogok és büszkék! Mivel számítottunk arra, hogy lesznek kérdések a vetés utáni napokban ezért Anna szépen összegyűjtötte azokat az információkat, amivel el tudtok indulni a chili paprika vagy akár a paradicsom nevelés mezején. Íme a link, ha ide kattintatok sok érdekes információt tudhattok meg: Chili- és paradicsomnevelés - első hetek.

dsc_3182.JPG

Reméljük mindenkinek sikeres lesz a palántanevelés, nálunk már szépen cseperednek a nevelő fóliában a palánták. Ha érdekel, hogy mit is csinálunk és hogy, kattints ide, minden héten videókkal jelentkezünk, hisz elindult az ország első chilis vlogja. Ezzel párhuzamosan végre volt időnk az udvart is rendbe rakni, ami azt jelenti, hogy kiszórtunk körülbelül 3,5 doboznyi fűmagot. Idén nyáron már szép zöld lesz a házunk környéke, és brummoghat a fűnyíró a szomszédok örömére.

Mindenkinek kitartást és sok-sok jót kívánunk innen a Sárrét széléről! 

08301070.JPG

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.