Ínycsiklandozóan, tüzes, ragacsos csirkeszárnyak

Vigyázat... függőséget okoz...

2017. január 12. - bogar.mark

csirkeszarny_1.JPGSokaknak a Gasztroangyal adásából lehet ismerős a recept, néhányan pedig már kóstolták is, amikor a farmunkon jártak. Nagyon egyszerű, gyors és finom receptet mutatunk be nektek. anya_es_marcsi.jpg

Hozzávalók: 

  • 2kg csirkeszárny
  • Ízlést szerint só, bors, füstölt cayenne
  • Füst az üstben BBQ szósz 7dl
  • Csípem a búrád chilis méz 130g
  • Félbevágott citrom leve
  • Olíva olaj

 Elkészítés:

A csirkeszárnyakat megmosom és feldarabolom, tepsibe teszem, sózom, borsozom és meghintem füstölt Cayenne chili őrleménnyel ízlést szerint. Meglocsolom BBQ szósszal vastagon, majd jöhet a chilis méz és a citrom felének a leve, végül olajat öntök rá. Az alufóliával fedett tepsit 200 C°-os sütőbe helyezem. Hagyom, hogy a hús összeérjen a szósszal. Mikor már félig megfőtt, leveszem az alufóliát és hagyom tovább a sütőben sülni a csirkeszárnyakat, amíg szép piros lesz. dsc_2797.JPG

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.