Kihívás az ízek birodalmába!

2016. november 23. - bogar.mark

bitmap.png
Nemrégiben volt szerencsém a Boci tejbolt - a Sajtmestertől mennyei roqueforti kecskesajtot kapni, melyhez úgy gondoltam jól illene egy kis karamellizált körte és dió. A tejbolt frissen fejt termelői tej, tartósítószer- és adalékanyagmentes tejtermékekkel foglalkozik.  Hogy 
megkoronázzam az egészet, egy kis rozéra sült kacsamellet készítettem.

Hozzávalók:roquefort-426x640.jpg

  • 1 db kacsamell
  • 1 db vilmos körte
  • rukkola saláta
  • bébispenót
  • roqueforti kecskesajt
  • 1 marék dió
  • 2 tk. méz
  • bors
  • balzsamecetkrém (tálaláshoz)
  • ehető virágok (tálaláshoz)


Elkészítés:

giphy_3.gifA kacsamell bőrét irdaljátok be alaposan, majd sózzátok meg mindkét felét! A bőr nélküli oldalát szórjátok meg frissen őrölt borssal is! (Tipp: A bőrére lehetőleg ne kerüljön bors, különben megéghet!) Tegyétek a kacsamellet egy felhevített serpenyőbe, a bőrös felével lefelé! Ha aranybarnára és ropogósra pirult a bőre, fordítsátok meg és süssétek további 1-2 percig! Tegyétek 160 fokra előmelegített sütőbe, alsó-felső sütési funkción kb. 7-8 percre!

giphy_1_2.gifEkkor vegyétek ki és tegyétek egy vágódeszkára pihenni, körülbelül 5-10 percig! (Tipp: Pár percenként fordítsátok meg a húst, hogy egyenletesen átjárja a húsnedv!) Ameddig pihen a hús, készítsétek el a karamellizált körtét és diót! Egy serpenyőbe tegyetek két teáskanál mézet és a meghámozott körteszeleteket a magházuktól megszabadítva!


Forgassátok át a körtéket és mikor aranybarna színük lesz, dobjátok hozzá a diókat is! Közepes hőfokon a körtéknek, körülbelül 5 perc kell, hogy aranybarnára karamellizálódjanak! A rukkola salátára és bébispenótra helyezzétek a forró körteszeleteket és a diót, valamint morzsoljatok rá egy keveset a mennyei roqueforti kecskesatból! (Tipp: Ne essetek túlzásba ennél a sajtnál, a kevesebb néha több!)unnamed_1.png

Ehető virágokkal és balzsamecetkrémmel tálaljátok!
Jó étvágyat! 


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.