Ezt álmunkban sem gondoltuk volna...

2015. október 31. - bogar.mark

Kedves Kapszaicin Függők!

Elég rég jelentkezünk már, az online aktivitásunk kicsit megrogyott az utóbbi időben. De igyekszünk újraindítani a chilis recepteket, élménybeszámolókat és az agrár szekciónkat. Ugyebár beköszönt az ősz, és ezzel nagyobb odafigyelést igényelnek a növények. Minden időnket a fóliáinkban töltjük, na meg persze a szabad földi paprikáink mellett. Mindezek közben pedig nagyban zajlik a feldolgozás és palackozás.  

A videóban (2015.10.30-31.) három fóliánk oldalát szedtük meg. Hogy miért? A válasz:

dsc_2977_1.JPGEzen a héten még, felnyűttük a Jalapeno és Cayenne sátrainkat. Elég szívszorító látvány, mikor több ezer tő chilit gyökerestől felszedünk, majd komposztra rakjuk. De míg sátrainkat nem tudjuk fűteni, sajnos ezzel kell számolnunk. Amilyen nehezen indult a 2015-ös szezonunk, olyan szép lett a vége. Nagyon meleg és száraz nyarunk volt az idén. Képzeljétek el, még ezeket a paprikákat is megterhelte, bizony. Szeptember közepe felé már láttuk a kiutat az alagút végén, mára pedig már látjuk a következő állomást. 

Jalapeno és Cayenne farm, az utolsó szedés!

Elkezdtük felnyűűűűni a Jalapeño és Cayenne sátrakat. Nem a legszebb látvány a gyökerestől kiszedett chili bokor, de ha nem mi, akkor a fagy teszi tönkre. Asztalaviszta fiúk, lányok! Készül a Finchili... ;)

Szerző: Sárréti Chilifarm, 2015. október 29.

Még jelentkezünk, ugyanis a szüret nem áll le. Holnap a maradék 2 fóliánkat támadjuk meg és a fent hagyott félérett, érett paprikákra majd jövőhéten rontunk. dsc_3260.JPG

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr Pickles 2015.11.02. 17:14:33

Miért nem próbáltok egy komposztkazánt felállítania közepére? Nem biztos, hogy beválna de egy esélyt megér.
Ha másra nem is jó de legalább a komposzt meglenne jövőre.