Világrekorder a Sárréten

2015. március 13. - bogar.mark

dsc_8963_b.JPG

Dorset Naga és a Naga Jolokia már a múlté… mondták a PuckerButt Pepper vállalat szakemberei. A nőies és jól csengő alvilági névre keresztelt Carolina Reaper értéke a paprikafajták csípősségét mérő Scoville-skálán átlagosan 1 569 300 értéket képvisel, de a vizsgált termések közül a legerősebb 2,2 millió egységet ért el.  2,2 millió SHU*, el tudod ezt képzelni? 

*(SHU=A Scoville-skála a paprikafajták csípősségét méri.)

Ahogy ezt a nagyfater mondaná: A kutyaf*sza paprika hozzá képest kutya#*@a.

Hétvégi idill és a Carolina Reaper.

Július 4-e. Szombat reggel. Ragyogóan süt a nap. A tv-ben halkan szól a Kung Fu Panda 5431. része. A tested teljes harmóniában a lelkeddel.  Ma nincs meló és semmi más kötelezettség.  Ráadásul még a hűtő is tele van kajával.

Remélem eddig minden oké és elképzeltétek, mert most jön a java. Mikor már azt hiszed, hogy nem indulhatna jobban a reggel, a konyhába érsz, majd észreveszed, hogy Fördős Zé és Bernáth József készítik a reggelid. Dehogyis, ilyen nincs. :) Szóval a konyhába érsz majd indokolatlan sebességgel minden jót kipakolsz. Neki látsz elkészíteni életed legjobb reggelijét, de egy dologról megfeledkeztél. Tegnap vendégségben Bogár Sanyi volt nálad.

 

Igen… a Sanyi tegnap részletesen elmesélte, hogy a farmukon a dsc_5154_b.JPGJalapeno paprikától (ami ha jól emlékszem ez a zöld színű kis duci) az idei világrekorderig (valami kaszás nő) mindent megtermelnek. Ha már a felére emlékeznék az is fél siker lenne.

dsc_6517_b.JPG

Tehát amilyen lendülettel elkezdted készíteni a reggelid ezen információk hiánya nem zökkenthet ki.  Ha már ez a drága chilis ember hozott minden féle paprikát, akkor illetlenség lenne kihagyni a reggeliből. Neki látsz felszeletelni a barátságosnak tűnő kis paprikákat cérna vastagságú szeletekre, ugyanis nem szeretnél az első harapás után Kleopátrával fürdőzni. Szerencsédre pont egy Reapert sikerült felszeletelni, amit szépen csupasz kézzel elhelyeztél a szendvicsedben. Nem vagy hívő, de a paprika szeletek jelenléte miatt elmondasz egy imát és neki látsz enni.

Az első két harapásnál sikerült elkerülnöd a tűzgyűrűt, de harmadik célba talál. Ez az a pillanat az életedben, amikor igazán nem tudsz szóhoz jutni. Átgondolod az életed minden boldog percét, milyen volt mikor megkaptad Suzyt a kiskutyádat, a ballagás, az első csók és nem álmodozol tovább, mert csak arra tudsz gondolni, hogy-hogy lehettél ekkora idióta. Miért kellett ez? Hogy tud így csípni valami? Miért nem fújtak le inkább paprika spray-vel?

Igen, ez az a pillanat mikor Shifu mester tanítványa Po a kisújas fogással elsöprő csapást mér a gonosz Tai Lungra. Ez esetben Te vagy Tai Lung.213522_itskris_kung-fu-panda.jpg

Mikor már a szádban lévő mindössze 2 millió SHU egységnek megfelelő Reaper szelet elérte a célját a teljes harmóniában lévő testedben, felborul az egyensúly. Hevesen levegő iránt kapkodsz, izzadt homlokodról szemedbe csöpög az izzadság, bedugul a füled, viszket a fejed teteje, nem tudsz meglenni egy helyben, a chilis kezeddel szemedbe nyúlsz… nesze neked szombati napsütéses pihenés.

dsc_5898_b.JPG

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KKZZ 2015.03.13. 11:34:07

Még jó, hogy nem pisilni mentél ki... :D :D