Chili blog!

Megkóstoltuk a mocsok erős burgert!

2017. június 18. 23:21 - Chili Junior

Mennyire vagy túsz? Tejhez odaférsz?

dsc_5770.JPGHa egy idegesítő légy betéved a szobába, vajon mit keres? Hagylak gondolkozni kicsit, addig belekezdek a mondandómba. A héten Budapesten, a Lehel piacon riogattam a népet, izgattam az ízlelőbimbókat, mindezt a chilis termékeinkkel. Legközelebb majd szeptemberben térünk vissza a tett helyszínére, addig is kitartás Lehel népe. Apropó! Kicseszettül nagy sikere volt a csokival bevont chilis tökmagnak. Bár sokan el se hitték, hogy tökmag van benne, mint például egy néni, aki szerint pisztácia volt/van benne. A magyar érettségin nem érveltem ennyit, mint most a kedves hölgynek, hogy márpedig ebben nincs pisztácia. Végül felajánlottam egy korrekt ajánlatot, én igazat adok neki, legyen pisztácia. De akkor, az ár is a pisztácia jelenlegi árfolyamának megfelelően fog alakul. (GDP = Gonoszul drága pisztácia) Hát egyből "rájött", hogy ebben bizony chilis tökmag van. Mindig van egy két eset, amikor igazán meg tudtok lepni. Például, mikor a standunkat 5 perc kémlelés, majd hosszas tájékoztatóm után a termékeinkről, szemüveg levétel közben bájosan rám tekintő nőihölgy, a következő kérdést szegezte hozzám: "Kis drága! Akkor most melyik a cipőpaszta?". Igen. *mély levegő*.

dsc_0200.JPGNa kanyarodjunk is vissza a legyünkre. Ha arra gondoltál, hogy a kaját keresi, menedéket, az ágy alatt porosodó CKM magazint akkor tévedtél. Ha optimistán állunk ehhez az esethez, akkor azt válaszoljuk, hogy a KIUTAT!  De miért is tettem fel ezt a kérdést? És, hogy mi köze van ennek az egésznek a chilihez? Mondanám, hogy válaszom rövid lesz, de rohadtul nem! Péntek estére beszéltem meg Csabival, hogy a Bikini Beachen lesütjük az első hamburgert, ami nem igazán alkalmas erőssége miatt emberi fogyasztásra. Csabiról tudni kell, hogy piszkosul jól mozog a konyhában és egy nagyon hiteles blogger. Az egész történet a barátai hatására indult, ugyanis a baráti köre már régóta kitörő lelkesedéssel követte nyomon a facebook oldalát, a Gasztro Tour elnevezésű mappát, amiben a saját készítésű ételei mellett azokról a helyekről is beszámolt, ahol vendégként járt. Az általános nyomásnak eleget téve indította útjára a Csabi Konyhája elnevezésű blogot 2012 decemberében. Mára már a flyerz.hu vendégírója. Sőt zenél is  Billog zenekarban és most közösen sirattatjuk meg a versenyzőket.

IDE A TEFLONPOFA IS KEVÉS!
dsc_5764.JPG(Csabi)

A piacon fénysebességgel megegyező tempóval összepakoltam, behúztam a kis szekeremet a hangulatos, egyedi kínai papucsárusok és Aladin a szőnyegárus mellett a raktárba (Nem a margitszigeti szórakozóhelyre, oda szekér nélkül mentem) majd nyargaltam a Vas utcába. Mondanom sem kell, hogy a szememet egy percre se vettem le a google térképről, de odaértem! Mivel mindketten tudtuk mi fog készülni, így egy-egy barátunkat elhívtuk tesztelni. Mielőtt hozzáláttunk volna a húspogácsák sütéséhez, kaptam egy kis finomságot. Csabi chilis babot készített aznap, amit én is megkóstolhattam. Nem részletezném, ha nem voltál ott bánhatod. Ilyen chilis babot még nem ettem! Nagyon ízlett, de akármennyire is szeretném elárulni mi minden volt benne, ha leírom akkor... tudjátok.. Én betoltam a bab felét, Peti barátom megérkezett és vele együtt a zápor is, majd hozzáláttunk a szörnyeteg elkészítéséhez. Az alap koncepciót már olvashattátok, most pedig kép formájában találkozhattok is vele.

Burger felépítése:

  • Buci
  • 2,5 gramm Szellem chili őrlemény
  • Csabi féle hagymalekvár
  • 15 dkg marha Húspogácsa
  • 2,5 gramm Szellem chili őrlemény
  • Cheddar sajt
  • 4 db Savanyított Moruga Scorpion chili 
  • Paradicsom
  • Buci
  • 2,5 gramm Szellem chili őrlemény
  • 2 evőkanál Chili Joker szósz
  • Pirított hagyma
  • 15 dkg marha Húspogácsa
  • 2,5 gramm Szellem chili őrlemény
  • Cheddar sajt
  • Csemege uborka
  • 2 db Savanyított Moruga Scorpion
  • 1 evőkanál Chili Joker
  • 2,5 gramm Szellem chili őrlemény
  • Buci

Ghost Chili: A sokak által Szellem chilinek ismert, arcszerkezetromboló paprika 876 000 – 1 198  000 Scoville egység közé tehető. Bhut Jolokia, Naga Jolokia, Ghost chilli, Naga Morich, Nai Miris, OO Morok ezek a nevek mind ugyanazt a paprikafajtát takarják, tájegységtől függően. 2007-benGuinness rekorderré avatták a maga közel egy milliós erősségével. Körülbelül 400-szor erősebb, mint a klasszikus Tabasco chili szósz Felhasználása: kellő bátorsággal nyers fogyasztásra is javallott, egyébként szószokat, krémeket, savanyúságot is készíthetünk belőle, illetve szárítottan fűszerként is bevethető.

dsc_5736.JPG

AZ ESEMÉNY

Szeretném leszögezni, hogy a srácok egy hideg burgert kóstoltak, nem volt lehetőségünk most átmelegíteni. Vagyis megpróbáltuk Csabi új kenyérsütőjében, de fél perc után betekintettem hozzá, és láttam, hogy valójában egy orkán erejű szélgépbe került be a két burger és halkan megjegyeztem, hogy erre a gépezetre már ugye nincs szükséged Csabi? A Szellem chili őrleményt szépen megsumpedrózta, felkavarta. Azt hiszem rá fér egy alapos takarítás a gépre. Ezután felszolgáltuk a srácoknak a prototípus ATOM burgert..  Gondolhatjátok, hogy a szeme sarkából mindenki a mi asztalunkat nézte, még a betévedt legyek is abbahagyták a kiút keresését. Első tesztalany Peti volt, aki régebbi versenyeinken már kóstolt egy két rettenetet, így tudta mire fog vállalkozni. 5 harapás után, épp hogy a szószig jutott el. Rettentő mocsok az őrlemény!!!!44 Szokásos csuklás, könnyek, érzékszervek funkciójának felcserélése és a többi. (Köszi Peti, hogy elvállaltad!) A következő páciensünk Zoli volt, akiről megtudtam, hogy szintén nagy kapszaicin pusztító, bitang jól bírja az erőset. De azért vele is kifogott a hambi. 16 perc alatt gyűrte be, szünetekkel, orrfújással, innivalóval. Míg ők kóstolgattak, én nyugodtan majszoltam a barna sörös chilis babomat. Nem is írnék többet róla, íme egy másnap írt üzenet Zolitól. MINDEN ELISMERÉSEM! 19251112_1511887342196350_1159382110_n.jpg
Ajánljuk minden versenyzőnek, hogy a kihívás előtti napokban sok-sok olívaolajat, zsíros ételt fogyasszanak, béleljék ki jól a gyomrukat és fejben készüljenek fel, hisz a mennyiség és az erősség nagy kihívás lesz. Nem árulok el nagy titkot azzal, hogy ehetetlen burgert akartam a versenyre, már az elején.  Az est folyamán megtisztel bennünket Sass Dani "cinkostársunk", aki majd Édesapám társaságában szóval tartja az érdeklődőket,  és jót beszélgetünk, amíg elkészülnek a burgerek. Készülünk termékkóstolóval is, ahol többek között az új epres szószunkat is megkóstolhatjátok. A versenyzők között pedig Szabyest is helyet foglal, akinek eddig nem igazán tudtunk olyan erőset, adni amit nem küzdött volna le! Senki se legyen lámpalázas, több oldalon is élőben fog menni a verseny. Az esemény arcairól, jelentős pillanatairól pedig fotós barátaink gondoskodnak, hogy meg legyen örökítve. Minden versenyzőnek nagyon sok sikert kívánunk az úr asztalánál, és ha már nagyon fáj, nem bírod akkor ÁLLJ MEG! 

dsc_5789.JPG(Akiket pedig a kíváncsiság hajtott..)

Emberek, ilyet még nem ettetek! Szeretném, ha tudnátok mi senkit nem kényszerítettünk a versenyre nevezés során, mindenki saját maga vállalta a felelősséget, és persze a verseny utáni dicsőséget. Jöhetnek a kommentek, hogy ez idiótaság, és csak a f#szméregetésről szól, nincs élvezeti érték. Nem. Mindenkit várunk szeretettel pénteken 17:00-tól a Bikini Beach teraszán, majd ott átbeszéljük!

19113661_1380402542046584_696997589885870169_n.jpg
Mit is mondhatnék? Ez a burger is keresni fogja a kiutat az tuti. Na, de csak optimistán! 
dsc_5742.JPG
Az Erő legyen veletek! 


Kövess minket a Facebookon, Instagrammon! 
Csatlakozz Facebook csoportunkhoz! 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://nagyonchili.blog.hu/api/trackback/id/tr3012604375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.