Chili blog!

Ehetetlenül erős burger készül!

2017. június 13. 23:02 - Chili Junior

Véget nem érős csaták a bimbókon.

img_8904.JPGRéges-régen, egy messzi-messzi galaxisban... Nyugtalanság uralkodik a sárréti chili művek kapui mögött. Az ízlelőbimbók perzselésének tervét heves viták övezik. A rafinált Bogr2d2 úgy próbálja elérni célját, hogy szellem chilivel felfegyverzett csatahajóival blokád alá veszi a Csabi konyhája által készített parányi hamburgert. Míg a szellem chili és a galád carolina reaper véget nem érő csatákat folytatnak a folyamatosan ízlelő Csabi bimbóin. A Főkancellár, yoDANI, cinkos társunk titokban útnak indít két Jedi lovagot, a béke és az igazság őrzőit, hogy oldják meg a konfliktust... 

revolucion_170320_093.JPG

4 hónappal ezelőtt, mikor még a chilis versenyeink gondolatai csak csíra fázisában voltak, az volt a terv, hogy a Revolución Budapestben megteremtünk egy pokolian csípős, erősevő sorozatot. Azt tudtuk, hogy NEM hambugeres lesz a történet, ugyanis mindenki azt tolja, mivel sztrít fúd láz van. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy untuk is a burgeres versenyeket. Igazi szemétládák akartunk lenni, hogy ha már verseny ne csak a csípőssel kelljen küzdeni, hanem az étel elfogyasztásával is. Jó igen, lehetett volna ez egy chilis homár evő verseny is, vagy chilis nyers kókuszdió, amit ott kell felbontani puszta kézzel. De valamiért elsőnek a szárnyakkal kezdtük, majd szépen sorjában.gerilla_gourmet-302.jpg

Komolyra fordítva a szót, azért itt a világ legerősebb chili paprikáiból készült szószokkal, őrleményekkel dolgozunk. Moruga Scorpion chili, Carolina Reaper, Szellem chili, mind bőven az 1.000.000 SHU felett helyezkednek el. Sőt a csirkeszárnyakat szellem chili őrleménnyel szuvidáltuk (sous vide). Jogos a kérdés, hogy miért nem Carolina Reaper. B*zdki, próbáltad már őrölni a Reapert? De komolyan. A szellem chili őrlésénél is kiakadt a szomszéd Etelka néni. Az őrlés napján pedig a házunk előtt sétáló erősen illuminált fazonok is kiegyenesedtek. A csirkés cselendzseink hamar "szárnyra" kaptak. Betudható annak, hogy nagyon sokan vagytok, akik bizonyítani szeretnének, mert ez egy igazán emberes kihívás. A másik oldalról pedig nem is beszélve, a csillogó szemekkel néző közönség, akik alig várják már, hogy az a 10 általuk öngyilkosjelöltnek titulált személy szenvedjen. Az Akácfa utcából egyenesen egy brutálisan nagy szegedi Gourmet buliba csöppentünk. Ahol, Vajda Pierre is ledobta a láncot a verseny szószunktól, sőt még a Tetovált Séf is pozitív szavakkal illette.

18015694_1464707603581159_1083426750_o.jpg

Majd 10 elvetemült, teflonpofájú delikvenst ültettünk az "úr asztalához". Hát nehéz szavakba önteni azt a 20-30 percet, amit a kifogástalan közönség és versenyzők okoztak. Na de elég a rizsából, Szeged után Debrecent is bevettük a Pulykanapokon egy csirkeszárny evő versennyel. (...) Most pedig engedtünk a nép akaratának. JÖN EGY BURGER, de nem is akármilyen. Először is tisztázzuk le srácok! Mi nem használunk kapszaicin kivonatot, se a sárkány lehelletét. Ez a sárkányos dolog, pedig kicsit hasonlít az ufót látott a yeti történethez. Jelenleg a Reaper a legerősebb, majd ha hivatalos forrásból értesülünk a chiliről, és tényleg azt tudja, mint amit állítanak róla, naná hogy beszerezzük!
gerilla_gourmet-244.jpg

FCKNG HOT BURGER

 Íme egy rövid történet a szörnyetegről. A burgerről, amiről azt hiszik a versenyzők, hogy képesek lesznek elfogyasztani:
18891472_1368077033279135_6504032398681041997_o.jpg

(Nyugi, ez a burger még chili szűz. Hétvégére jön az újabb cikk és videó, "hogyan készült" címmel.

Induljon tehát a gasztroorgia és az ízlelőbimbók csatájának rituáléja. Történetünk egy hamburger bucival kezdődik, mely az Akácfa utcában kel életre. A buci alsó része 5 g szellem chili por segítségével készül, csak az íze kedvéért tudjátok. Majd, a már jól ismert Joker szószunkat, Csabi Konyhája féle csípős lilahagymalekvárral kombózunk. Ezután megérkezik a 15dkg husi bukósisak nélkül egy csepel torpedón, amit természetesen 10g szellem chili porral fűszerezünk, mármint a húst. Ezután jön egy kis levegővétel a sajt, ubi, paradicsom, bacon segítségével. Na, de, hogy az ízek még jobban rendben legyenek, az olvadó sajtra pattintunk a savanyított Moruga chiliből 2-3 szeletet. Ha már beszálltunk a liftbe akkor következzen a next floor, de semmi esetre ne szálljunk ki! Tök alsó,makkász, de most egy újabb buci alsót húzunk, természetesen az egyensúly miatt. Érzéssel meghintjük a Joker szósszal, és pirított hagymát szórunk rá, hogy aznap tuti ne smárolj a csajoddal, pasiddal. A szósz csak amiatt kell, hogy megálljon rajta az újabb hús (Ki gondolná, ebben a húsban is lesz chili), majd kicsi ubi, pari + savanyított Moruga chili paprika 2-3 szelet. Aztán bezárul a liftajtó, felkerül a királynőre a korona. Jön az utolsó buci, de nem a Stohl, amiben nyilván van 5 g szellem chili por. Tehát zanzásítva ez vár rátok! A héten "lefőzzük", lefotózzuk, mert ugye amiről nem készült kép az nem is étel.

18839869_1529404803788380_6558058832559269768_o.jpg

Tudom, tudom, zavaros. Hogy kerültünk egy csepel torpedóról egy liftbe a királynővel. Itt nem csak a történet nemnormális, hanem a burger, a verseny utáni másnap, a burger okozta fizimiska torzolás és még sok más...

Hétvégén pedig újabb poszt!  Az Erő legyen veletek!

> AZ ESEMÉNY <

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://nagyonchili.blog.hu/api/trackback/id/tr7412591507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.