Eláraszt mindent, és nem lehet tőle szabadulni.

A hagymalekvár újabb "áldozata".

2017. február 02. - bogar.mark

A cím olvasása után arra is gondolhatnátok, hogy ez a cikk egy gonosz nyomkövetős locsolóról, vagy egy józsefvárosi dolcse' parfümről szól. De megnyugtatok mindenkit ez nem az a történet. Napjainkban gőzerővel készülünk az idei szezonra, épül a magnevelde, ahová a mai nap bekerültek Kelvinék és Lumenék. Kezdődik a magok csíráztatása (Lásd videó). Tegnap sikerült beszereznem minden egyes kelléket, amivel zavartalanul hozzáláthatunk az idei magvetéshez. A videóban látható lemez tartókat nem most szereztem be, és nem is Szívek szállodája sorozat miatt van ennyi dvd tokom. Ez eléggé homemade verzió, de nekünk bevált.

Na, de térjünk a lényegre. A közösségi oldalunkon elindítottunk egy játékot, melyben bátor jelentkezőket keresünk, akik különféle chilis termékeket kóstolnak, majd véleményeznek őszintén. Hegedűs Dóri és barátai annyira belendültek ebbe a "munkakörbe", hogy kapszaicin éhségük enyhítésére újabb csomagot küldtünk. Következzék hát elsőnek Dóri tapasztalata az újabb  chilis finomságokról. 

16121763_765592266925446_1364483570_o.jpgHagymagamra - Chilis hagymalekvár: Nagyon jó illata van, elsőre nem is érezni a fokhagymát, csak a vöröset. Állagra nem a főzelékes vagy pépes mint az eddigi hagymalekvárok amikkel találkoztam, hanem nagyobb hagymadarabkák vannak benne, ennek köszönhetően látni, hogy szinte csak hagymából van. A színe elég érdekes (és ez most pozitív jelző), a jalapenonak köszönhetően sötétzöldes, de ez csak még gusztusosabbá teszi. Az íze egy egész kavalkád, nagyon jól eljátszadozik a méz és a hagyma egymással, a végén viszont ott integet a jalapeno pikánssága, eláraszt mindent, és nem lehet tőle szabadulni. Nagyon kitartóan megmarad a csípősség, tovább, mint ahogy azt gondoltam volna. Ne ijedjünk meg, nem is csíp szinte, azt is mondhatnám, hogy csak sok fűszer került bele. Nagyon nagyon tetszett, hogy érezni lehet rajta, hogy méz van benne, és ez adja főként az édességét. Semmiképpen sem töményen édes, így azoknak is melegen ajánlott megkóstolni, akik kevésbé vagy egyáltalán nem édesszájúak, nem fognak fintorogni. Bátran ajánlom vadashoz, marhához, vagy esetleg (akit nem zavar az egésznapos szájszag) reggelire pirítóshoz. Egy erős felest adnék csípősségre egy hármas skálán.

 dsc_9621.JPG
16108033_765592723592067_1243367017_o.jpgHungaroma - Chipotle Adobo szószban: Talán eddig ez okozta a legkellemesebb meglepetést a Sárréti termékek közül. Arra számítottam, hogy egy tömény pizzaszószhoz lesz „szerencsém”. Viszont minden szempontból rácáfolt a sejtéseimre. Fűszeres paradicsomlé illatával egyből kíváncsivá tett. Bevallom őszintén, annyira jól vannak összeválogatva és jó arányban hozzáadva az összetevők, hogy sem a szójaszószt, sem a cukrot és sem a gyömbért nem érezni dominánsnak, viszont ha elég ideig ízlelgeti az ember, mindent ki lehet belőle „tapogatni”. Már látom is, ahogy magamhoz veszek egy zacskó nachost és ezt eszem szósznak mellé. A nagy paradicsomdarabbal viszont nem tudtam mit kezdeni, gondolkoztam rajta, hogy kivágok belőle egy kis darabot és megkóstolom, de majd legközelebb. Az állaga hígabb, nagyon összedarált, csomómentes pép, jól összerázható, nem osztályozódik szét hosszabb állóhelyzet után sem, így ez egy külön pirospont. Egyszerűen minden hozzávalóból tökéletes mennyiség van benne. A fűszerekre érzékenyebb gyomrúaknak nem ajánlom, valószínűleg egy erős gyomorégés lenne a következménye, de egy filmezéshez, összejövetelhez mártogatósnak, illetve sült hús mellé szósznak, vagy éppen a hússal együtt sülve pácnak is megfelelő. Ezt is szintén ajánlom pirítóshoz egy vasárnap reggelen. A hármas skálán egy egy erős egyest kap.

 
16107732_765592793592060_1053828954_o.jpg7 pot brown reaktor - chili esszencia: Atttttttyaúristen. Megvan a kedvencem. Nem gondoltam volna hogy az összes palackozott termék közül pont egy eszencia csücsül majd a trónra, de ez rászolgált. Nem tudom pontosan leírni, fantasztikusan gyümölcsös illata van, mintha Jogobella joghurtot szagolgatnék. Sötétbarnás-vöröses illata teljesen átlagosnak tűnik… na de az íze. Az íze kérem még az ateistáknak is megér egy misét. Íze mint egy fajta gyümölcsszirup, szinte 100% mangólének hat, aztán viszont nagyon szépen lassan beparkol az alsóajkam közepére a csípős, mint egy macska akit egy kád hideg vízbe dobtam volna és minden karmával a számon csüngene. Kegyetlen, de nagyon tetszik. Pofátlanul spontán, és lesből támad. Orrcsepnek, szemcseppnek, hullaeltüntetéshez kiváló. Pácokhoz ajánlom leginkább, főleg, ha nem akarunk semmilyen más fűszert hozzáadni. Most pedig keresek egy mangós csirke receptet. Aki a kedvenc terméket keresi széles e kínálatban, mindenképpen kóstolja meg. Szigorúan 4-es (!!!) a hármas skálán.

08301033.JPG
Moruga reaktor - chili esszencia: Érdekes élmény, történt valami amit eddig még nem tapasztaltam. Az eszencia 4 lépésben próbálja lemarni az arcom. Elsőnek egy kicsit (nagyon kellemesen) savanyú, majd ami új, hogy meghűl a szám, mintha bekapnék egy jégkockát, utána jön egy kellemes keserűség, és legvégül a csípősség. Bevallom őszintén, annak ellenére hogy ez majd’ kétszer olyan erős mint a 7 pot brown, nekem közel sem annyira, mint a barna testvére. Végsősoron én simán el tudom képzelni, hogy nachos mellé szósznak használjam, csakúgy, ahogyan a Hungaromát is. A csípőssége nekem 3-ast ér a hármas skálán. 

Csatlakozz a Chilifarm, pikáns ízek kedvelői csoportjába!

09044059.JPG

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.