Chili blog!

Hagymalekvárok királya, avagy királynője

2017. január 25. 01:56 - Chili Junior

Jöttem, láttam, kóstoltam!

Hoi kedves Olvasó! Egy hetes hollandiai kalandozásom után újra jelentkezek. Sokáig gasztronómiailag introvertáltnak tartottam magam, ezalatt nem arra gondolok, hogy bárhová mentünk ebédelni az étlap megtekintése nélkül rántott húst kértem rizsával. És nem is arra, hogy a kimondhatatlan nevű osztrigás körettel tálalt főételre ujjaimmal keresztet formálva mutogattam. Hanem egyszerűen ragaszkodtam a hagyományos, megszokott ízekhez. De most eljött az én időm, úgy éreztem le kell vetkeznem ezt a fajta "berögződést". Tavaly decemberben Zsigó Róbert nyilatkozta, hogy növelni kellene a halfogyasztást Magyarországon, mivel a hal az egyik legegészségesebb étel. Nos, én megtettem az első lépést az egészségem érdekében. BRUTÁLISAN FINOM HERINGET KÓSTOLTAM. Most jogosan kérdezhetnéd, hogy honnan tudom milyen a jó hering. Figyelj, átadtam magam az érzésnek, de nem hátracsapott fejjel a tradíciókat követve egészben beleharapva. Ha kíváncsi miket kóstoltam és merre jártam csatlakozz a facebook csoportomhoz, vagy iratkozz fel a blog bejegyzéseire. Most pedig következzen Ágnes találkozása Balogh Dániel barátunk receptje alapján készített Hagymalekvárunkkal. 

sliced-onions_1.jpg

Kiss Ágnes | Kedves Csilifarm! Íme a tesztelésem eredménye:

16215507_1407032849316046_1574618907_n-horz.jpg

Ha létezik ember, aki a hagymaimádata mellett nem szereti a hagymalekvárt, becsületesen megvallva, az én vagyok. A kezdeti lelkesedésem igencsak megcsappant a termék kézhezvételekor. DE! Ez a hagymalekvár, az eddigi kóstolt . Talán a csili igazán pikáns íze tette különlegessé ezt a készítményt. A hagyma és a méz édeskés íze tökéletesen harmonizált a csili közepes erősségű intenzitásával. Hol az édes íz dominált, hol inkább a csípős került előtérbe. Hangsúlyosan kiemelném pozitívumként a méz alkalmazását a cukor helyett, talán ez adta igazán az édes-csípős ízvilág nyerő párosítását. A fokhagyma jelenlétét egyáltalán nem érzékeltem, még halványan sem, de ez üdvözítő, hiszen úgy gondolom, hogy az édes méz, a domináns hagyma és a karakteres csili mellett egy jellegzetesen erőteljes fokhagymaíz nem okozott volna túlságosan emlékezetes gasztroélményt számomra.

img_2658_1.jpg
A hagymalekvár kiválóan megfelel sült húsok mellé, de egy rizses köret alapanyagaként is elképzelhető. Amit kiemelnék mint vágyott ízélményt, az a hagyma roppanósabb jelenléte lenne. Én személy szerint jobban kedvelem azokat a mártásokat, amelyek a zöldségek roppanósabb állagát célozzák meg, hiszen az érett íz számomra hangsúlyosabban érezhető az ilyen zöldségekben. Tudom, a hagymalekvár lényege éppen a lágyságában rejlik, de új termékötletként elgondolkodnék egy csilis-hagymás mártás bevezetésén. A boltban számtalan hasonló termék kapható, de természetességük és csilis ízviláguk még a kiemelt termékek sorában is megkérdőjelezhető. Összességében azoknak ajánlanám a termék ízlelgetését, akik 1. kedvelik a természetes és egészséges összetevőket, 2. hagymaimádatuk határtalan, 3. a csili könnyedebb, közepesen lágy jelenlétére vágynak. Nem fognak csalódni! 343085.jpg

Üdvözlettel, Kiss Ágnes.g3486_1.png

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://nagyonchili.blog.hu/api/trackback/id/tr2412151929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.