Füstölt sajttal töltött csirkemellrolád borskéregben,

2015. június 15. - bogar.mark

 

Hozzávalók:fustolt_sajttal_toltott_csirkemell_header.jpg

  • Csirkemell,chernobyl_2.jpg
  • Füstölt sajt,
  • Szemes bors (lehet örlőfejes üvegben),
  • Só,
  • Hagyma,
  • Sárréti Chilifarm termékek: Nyelvterpesz, Chernobyl, Csak Norris, Tűzköpő vagy egyéb csípős szósz,

  • Sárréti Chilis Show,
  • Fokhagyma,
  • Tárkony,
  • Bazsalikom,
  • Ananászkonzerv,
  • Liszt,
  • Tojás,
  • Rizs,
  • Zsiradék 

A csirkemellet megmosom, majd felszeletelem, azután óvatosan megklopfolom. Ezután az egyik oldalát ízesítem sóval, fokhagymával, bazsalikommal és tárkonnyal. Erre az oldalra helyezem a sajtdarabokat (vagy vékony szeleteket), ezután feltekerem (két szélét bedugdoshatjuk mint a töltött káposztának vagy megtűzhetjük fokpiszkálóval. A külső öldalát is sózom, majd megszórom durvára őrölt borssal (ha nincs mozsarunk vagy örlőfejes borstartónk, akkor egy vastag vizespohárral is összetörhetjük a borsot). A húsokat kb. 20 percre 180 °C-re melegített sütőbe teszem és fólia alatt párolom. Ha letelt az idő kifedem és pár perc alatt megsütöm.

fustolt_sajttal_toltott_csirkemell_header2.jpg

Míg készül a hús addig elkészíthetjük rizst, az ananászokat és hagyma bundát. Én főzőtasakos rizst használtam, mert a dobozra írt főzési idővel jól lehet kalkulálni és a csomagokat elég sós vízben, a dobozra írt ideig főzni és már tálalható is. A bundához egy tálkába teszek lisztet, kis Chilis Show-t, tojást, összekeverem, majd kevéske tejjel kevergetve addig hígítom, míg egy sűrűbb masszát nem kapok (ami természetesen csomómentes). A hagymát megpucolom és karikákra szeletelem, ezután gyűrűkre szedem őket, majd félreteszem.

Az ananászszeletek kb. felét félbevágom, a megmaradt felét kockázom. A kockázott ananászdarabokat serpenyőbe teszem, majd ráöntöm a levét, ezután felforralom, megszórom kis Chilis sóval és teszek bele Sárréti csípős szószt (ínyencek kis borecettel adhatnak neki savanykás ízt is), majd pár percig tovább forralom. Ezután turmixgépbe teszem és jól összeturmixolom. Ezzel kész is.

Serpenyőben melegítek kis olívaolajat, majd ebbe helyezem bele a félbe vágott ananászszeleteket és szépen, mindkét oldalát megpirítom.

Ha elkészült a hús, akkor tálalok. Ezután sütöm a hagymát, mivel annak elég néhány perc és így biztos ropogós marad.

A korábban gyűrűkre szedett hagymát a masszába mártom és forró olajban kisütöm. (Ha az első hagymakarikáról lefolyna a bunda, akkor egy kis liszttel tudjuk még sűríteni). A kisült karikákat papírtörlővel bélelt tányérba rakom, majd onnan a tányérra helyezem őket.

fustolt_sajttal_toltott_csirkemell.jpg
Jó étvágyat kívánunk!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.